vineri, 7 septembrie 2012

Un film ce nu trebuie ratat

Povestea începe într-un bar, unde prietenul meu Achim povestea de zor la un alt amic despre acest film. E vorba de Titanic II. Cică e atât de fain filmul, cum unu' face un nou vapor, ca şi precedentul Titanic, pe care l-aţi văzut în filmul cu acelaşi nume, multiplu onorat la Festivitatea de decernare a premiilor Oscar. Pretenaşul meu zicea că l-au găsit pe Leonardo de Caprio într-un aisberg şi respectivul povesteşte despre toate aventurile de pe Titanic, din punctul lui de vedere. Asta nu are nici un bai, bai-ul a apărut atunci când prietena mea, impresionată de primul film, aude discuţia şi mă convinge (obligă) să downloadez respectivul film.
Toate bune şi frumoase, ne aranjăm comod în pat în faţa laptop-ului şi îi dăm bice. Începe filmul, apare superbul vapor Titanic, mult mai upgradat ca şi primul (dhe , trecuseră 100 de ani). Din prima, am observat că efectele speciale erau atât de slabe, încât cele din Războiul Stelelor, filmat prin '70 (dacă îmi aduc bine aminte), fiind nu numai cu mult superioare, dar nici măcar nu încape comparaţie. Vaporul era desenat cam stângaci, când se desprind iceberg-urile din calota glaciară, trucajele sunt atât de slabe încât îţi vine să muţi pe Acasă TV la Abisul Pasiunii, măcar acolo fetele arată OK. La un moment dat, când vaporul e lovit de un alt iceberg nesuferit, inginerul şef o ia la goană să oprească turbinele, iar în spatele lui, prin geamuri se observă, în toată splendoarea lor, luminile unui oraş, probabil cel de lângă vaporul unde se filmau scenele. Apare şi o poveste de dragoste în doi peri, el bogătaşul, ea un fel de asistentă SMURD, tăticul era şeful Pazei de Coastă, care se tot bagă în relaţia dintre cei doi. Pe scurt, ca să nu îmi crească glicemia, vaporul o ia în freză la fel, gagica scapă şi tipul moare. Bărcile o caftesc, în ciuda formei lor sofisticate, dhe, iceberg-urile erau însoţite de 1-2 tsunami, că e la modă. Leonardo di Caprio refuză să apară, chiar şi în forma îmbătrânită.
De ce spun că filmul ăsta e de neratat? Pentru că, după ce îl vezi, dacă rezişti bineînţeles, orice film din lumea asta: Conan, Lanţul Slăbiciunilor, American Ninja etc. par capodopere. Vizionare plăcută curajoşilor. A, să nu uit. Mulţumesc Sandu!

Sursa foto aici.

5 comentarii:

  1. :)) Crești mare Adriane! Mai am câteva filme care trebuie să ți-le povestesc...frumoase, de asemena...

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarul e ca tu ai fost de vina. Orice situatie care incepe cu "Sandu a zis ca..." trebuie tratata corespunzator.

    RăspundețiȘtergere
  3. oricum este imposibil sa fie mai bun decat primul...

    RăspundețiȘtergere
  4. de obicei partea a doua vine cu o idee noua dar nu destul de suficienta incat sa depaseaca prima parte.

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...