duminică, 30 iunie 2013

Poezie despre visuri


Poate că visurile mele sunt doar lumânări
în mâini de bătrâni fără speranţă
sau bucăţi de lemn plutitoare
care ard
pe o mare fără de sfârşit.
Poate doar flori atât de frumoase
încât vor dispărea
după o zi.
Însă în secunda dinaintea volatilizării lor,
am să le preţuiesc mai mult decât
realitatea.
Până la urmă, cine poate spune
din ce e făcută eternitatea?

5 comentarii:

  1. "Nu pot uita visul pe care l-am trăit împreună. Numai trezirea din vis aş vrea s-o uit." (Mihail Drumeş în Scrisoare de dragoste)
    Un vis din cele multe are acum un nume pentru tine ...
    Teo

    RăspundețiȘtergere
  2. Teo, esti in sufletul meu de ceva vreme. Poate, din visul asta nu ne vom trezi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adrian ... uneori trecutul te incearca in diferite moduri ... dorind sa reinvie ceea ce "a fost odata ..." ... dar ... oricat de mult ti-ai dori si tu aceasta in cel mai secret loc al sufletului tau, ratiunea, dar-ar naiba in ea de ratiune ! iti spune sa nu repeti, unii pentru a treia oara, greseala de a-ti distruge viata mai mult decat ti-a fost distrusa pana acum ... pentru anumite vise nu e loc decat in tintirim ...
    Teo
    PS: Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  4. "As vrea sa fiu departe de toate; vina este a mea pentru ca nu provoc tuturor decat durere si stiu ca sunt cauza suferintelor mele si a celor din jur."
    "Ca oricine altcineva, simt si eu nevoia unei familii, a unor prieteni, de afectiune, de relatii cordiale cu ceilalti; nu sunt facut din piatra sau din fier si, deci, nu pot trai lipsit de toate acestea fara sa simt o profunda senzatie de gol."
    "Eu sunt un impulsiv, capabil sa faca lucruri mai mult sau mai putin nebunesti, de care mi se intampla apoi sa ma caiesc. Mi se intampla si sa vorbesc sau sa actionez pripit atunci cand ar fi mai bine sa am rabdare. Ma gandesc, insa, ca si altii pot face asemenea imprudente. Acestea fiind zise, ce e de facut, trebuie sa ma consider un om periculos si incapabil de a face ceva?" (Van Gogh)

    RăspundețiȘtergere
  5. "Poţi avea un adevărat foc în suflet, şi totuşi nimeni să nu vină să se încălzească la el, iar trecătorii văd doar o urmă de fum." (Van Gogh)

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...