marți, 3 mai 2016

Alegeri locale 2016 Zlatna/ Părerea mea

      După cum probabil ați aflat până acum, 6 domni se vor lupta pentru fotoliul de primar al orașului Zlatna și am să-i enumăr: Silviu Ponoran (PNL),      
n cei 8 ani de zile de când pot vorbi în cunoștință de cauză, NU a inițiat nici un proiect de hotărâre de consiliu local. Din cei 8, cel puțin 4 au fost de viceprimar. 
3. D-nul Emil Buciuman, în prezent consilier local. Este unul din cei doi consilieri ieșiți cu televizorul, adică cu partidul lui Dan Diaconescu. Dânsul, din păcate, crede sincer că va ieși primar. Părerea mea e că nu va ieși nici consilier. În cei 4 ani de zile de când dânsul e consilier, NU a inițiat nici un proiect de hotărâre de consiliu local.
4. Domnul Florin Nistor. Continuă tradiția familiei de a investii în campanii electorale fără succes. Practic, este invizibil la nivelul orașului aproape 4 ani de zile, mereu văzut doar în trecere, la volanul mașinii, iar acum de o lună umblă pe jos. Are norocul să fie susținut de un partid mare, însă rezultatul va fi același cu al fratelui. Eu zic că partidul va obține 2 consilieri locali. Nu realizez dacă e convins că va ieși primar. Bănuiesc că da.
5. Domnul Crișan Florin. Destul de proaspăt în politică, pot spune fără experiență. Are două mari probleme: a învățat lucruri greșite de la PSD, de exemplu boala de a arăta cu degetul. Și doi, nu are idei și soluții, repetă la nesfârșit că e tânăr și trebuie schimbare. Sincer, sper să nu își facă iluzii. Părerea mea e că vor obține, ca și partid, 1-2 consilieri. 

Și tot părerea mea, ca să câștigi în fața primarului în funcție, trebuie, pe lângă celelalte calități și un anumit nivel de susținere, să fi făcut ceva pentru orașul tău. Ceva. Orice, ceva să se vadă că ai încercat. Vă spun eu că se poate. Nu de unul singur, dar se poate. Prima dată trebuie să dai, ca să ți se dea. ”Nu te întreba ce trebuie să facă orașul tău pentru tine, ci întreabă-te ce poți face tu pentru el.”
Ca și final, cred că primarul în funcție va fi reales cu peste 65% din voturile valabil exprimate. Și continuând să fiu subiectiv, PNL-ul are cea mai bună listă de candidați pentru consiliul local -le puteți compara- și vor/vom obține 7-8 consilieri în consiliul local. Pentru că avem datoria să terminăm ce am început. Pentru că acum, când orașul arată total schimbat, putem veni cu oferte viabile și credibile pentru cei care vor să investească în Zlatna. Pentru că avem idei și soluții. Deci, să înceapă campania!

22 comentarii:

  1. Domnule Puiulet- zis Axinte!, va rog sa nu mai induceti in eroare populatia orasului Zlatna cu astfel de afirmatii gratuite si irelevante! In primul rand, nu sunteti in masura sa comentati realizarile acestor oameni atata timp cat dvs pana la varsta asta nu ati realizat absolut nimic ( nu aveti o familie, va perindati cu fel de fel de "iubite" care v-ar putea fi fiice, ce ati facut notabil in toata viata dvs?.. plimbarile la varf de munte!?) ce ati facut dvs pt binele orasului ca sa puteti contesta ca acesti oameni nu au facut nimic in comparatie cu dvs?? ...si in al doilea rand ...cea mai mare greseala a Domnului Ponoran este ca v-a pus pe lista ca si consilier ! Nu meritati!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu zic ca d-ml.puilet zis AXINTE.*are dreptate. cea ce spune despre,ACESTI VISATORI PRIMARI DAR. NU TREBUIE ZIGNITI CHEAR ASA.-TU CE O SA FACI AXINTE PENTRU ZLATNA DACA O SA FI CONSILIER ..???...ASTEPT RASPUNS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. până la urmă care ar fii problema ca la sfârșitul alegerilor sa fie un alt primar? altul care poate desi nu are"experinta" ar putea sa învețe? ?nu a fost destul de mult timp domnul Ponoran? ?care a facut străzi pavate su altele ..nimeni nu zice nu,dar in timp de 3 mandate oricine ar fii făcut ca nu a scos bani din buzunarul propriu! ! deci domnul Puiulet nu are are rost sa te agiți degeaba si sa critici pe toată lumea!! ar fii bine sa te vezi pe tine ca apoi sa critici pe cei din jur!!

      Ștergere
    2. Cel mai important proiect e urmatorul: Un proiect de promovare a orasului Zlatna, in 3 etape si pe minim 3 ani. Etapa 1: contactarea unui firme sau a unor consultati in codul fiscal si identificarea tuturor inlesnirilor fiscale pe care le putem oferi celor care doresc sa dezvolte o afacere in orasul Zlatna 2. Crearea unei baze de date privind calificarile detinute de locuitorii orasului si realizarea de parteneriate de dezvoltare cu, dau un exemplu, Camera de Comert a Romaniei 3. Promovarea orasului, din toate punctele de vedere, prin incheierea unui contract, prin licitatie, cu o firma de publicitate, realizarea unui brand al orasului. Brandul nu e o sigla, am dezvoltat in articolul de mai jos ce inseamna. http://axantetrascau.blogspot.ro/2014/11/ce-trebuie-facut-in-zlatna-in-urmatorii.html Asta, dupa parerea mea, e cel mai important.

      Ștergere
  3. Mai axente masinile lu primaru nu le vezi?? Nu mai incap in curte masini de lux, motociclete, atv!!! Si oameni nu au unde munci, de 3 mandate ne tot minte cu fel si fel de parcuri dar nu a reusit nimic pentru locuri de munca.
    Demenic sar putea inscrie in partidul romilor ca numa din partea lor are sustinere, nici macar nu stie citi cursiv!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru primul anonim, care nu a cutezat saa isi scrie numele: 1. Politica doamnei Firea o stim cu totii, sa aruncam cu invective personale. Din punct de vedere personal, am o familie (sa le dea Dumnezeu sanatate tata, mama, fini, nasi). Am fost casatorit, nu a mers, si incerc sa imi reconstruiesc viata cum cred mai bine si nu am sa dau socoteala nimanui pentru asta. Asa ca domnule Firea, acuzatia d-voastra este IRELEVANTA! 2. Am tratat domnii candidati in functie de sansele dansilor la functia de primar. Nu am vorbit de viata personala a dansilor, de calitatile fizice sau intelectuale, ci strict la sansele de a fi primar. Ca acei candidati NU ai initiat nici o hotarare de consiliu local in 4 sau 8 ani, nu e vina mea, e a dansilor. 3. Nu domnul Ponoran m-a pus pe lista, ci am castigat acest loc prin munca pe care am depus-o, pentru Zlatna si pentru partid. 4. Vreti sa va spun cu ce am contribuit eu la dezvoltarea orasului si sa va dezvolt ce inseamna "plimbarile in varf de munte"? Va raspund intr-un nou comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am terminat Facultatea de Stiinte Economice la Cluj, de stat, sectia Turism Servicii si ulterior am obtinut brevetul de turism, urmand un curs si absolvind un examen. In Zlatna s-a vorbit de turism atunci cand asociatia Trascau Corp s-a infintat, a carui presedinte sunt din 2001, si care a realizat marcaje turistice, cartari de pesteri, harti ale zonei, proiecte ecologice in arii protejate etc. Noi am inceput. Nu altcineva. Cautati pe Google Zlatna si veti vedea. Ca si consecinta, avem atrasi catre Zlatna cel putin 600 de turisti anual. Am fost cel care a creat Centrul de Informare Turistica, cel care a initiat demersurile pentru crearea Cercului de Turism "Dor de Munti" Zlatna (intrebati parintii copiilor de liceu daca ceea ce fac sau facem noi sunt doar plimbari la munte) am reabilitat, printr-un proiect, o intreaga cladire, Clubul Elevilor Zlatna, in valoare de 99.000 dolari. Am promovat si protejat rezervatiile naturale din apropierea orasului, in asa fel incat ne-am adus contributia la reabilitarea drumurilor de acces catre acestea. Am facut parte dintr-un grup de muzica folk Plus Noi, din care au rezultat doua albume de muzica, inregistrate la ORDA si un album de poezie. Jumatate sunt scrise de mine. In prezent am un grup de tineri, pe care, in masura priceperii mele, ii initiez in tainele instrumentului numit chitara. Am scris si am participat la realizarea a numeroase articole despre Zlatna, am fost cel care a reusit crearea primei harti a orasului Zlatna, si am participat la realizarea primei harti a muntilor Metaliferi, si am oferit informatii la publicarea hartii Muntilor Trascau. Am lucrat 13 ani in domeniul privat, in orasul Zlatna. Cand am demisionat, detineam functia de Manager Logistica. Am promovat Zlatna in atat de multe locuri, incat nici nu mai tin minte. Pot sa pomenesc acum, cele 2 participari la Targul National de Turism de la Bucuresti si cele 5 participari la Targul National de Turism Rural Albac. Sunt voluntar in cadrul SP Salvamont Alba, am avut actiuni de interventie in zona Arieseni (in limita cunostiintelor pe care le-am acumulat pana in prezent) si am reusit salvarea unui caine " de intors", dintr-o fosta mina de mercur. Am participat la realizarea Strategiilor de Dezvoltare a Orasului Zlatna, cat si a judetului Alba. Va ajunge domnule Buciuman sau sa mai continui?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru ceilalti domnii care mi-au facut onoarea sa comenteze pe acest blog: 1. Nu ma intereseaza masinile domnului Ponoran, asa cum nu ma intereseaza tir-urile domnului Nistor. Nu e treaba mea, in cazul celor 2 domni mentionati, de unde au avut bani sa-si cumpere. 2. Nu sunt stupid sa nu stiu ca experienta trebuie acumulata intr-un fel sau altul. Insa cand ajungi primar, secretar de stat sau ministru, trebuie deja sa ai o anumita experienta, altfel vei fi ingropat in probleme administrative si de tot felul. Nu sunt adeptul schimbarii, doar de dragul schimbarii. Din cele scrise in articol, domnul Crisan (banuiesc ca la el va referiti), va ajunge consilier si va avea timp sa acumuleze experienta si sa se implice la toate nivelurile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ionel Giambasu4 mai 2016 la 13:23

    Sa ridice doua degete acela care nu are loc de munca! Da, primarul are masina, probabil si bicicleta. Motocicletele, atv-ul sunt a copiilor lui care la fel ca mine au un venit modest pana in 1500 de lei. Nu vad unde este problema in gestionarea banilor familiei Ponoran! De mine de ce nu va luati ca am 2 masini si o pereche de role; ma scuzati eu nu le tin in curte

    RăspundețiȘtergere
  8. 2 degete sus. Dar, dnu Geambasu Ionel, nu va suparati daca un deget il dau domnului Primar Ponoran si celalalt domnului Puiulet, nu? Ala mijlociu la fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ionel Giambasu4 mai 2016 la 14:21

    Sa inteleg ca acesta va este nivelul de cultura?! Nivel de cultura dobandit din sanul familiei? Sa inteleg ca mai aveti si dreptul la vot? Sunteti jalnic, stimate domn Anonim

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu cred ca sunteti in masura sa afirmati nimic despre acesti oameni, atata timp cat nu ii cunoasteti indeaproape. Nu vi se pare ca ii cam atacati? In ceea ce priveste realizarile viitoare, nu cred ca sunteti in masura sa le puneti in aplicare. Nici actualul primar, nici ceilalti care candiddeaza. Ca sa pui in miscare cuvintele trebuie multa forta de munca, ceea ce in orasul Zlatna lipseste. De mai bine de 20 de ani lumea pleaca de aici pentru ca nu exista posibilitate de locuri de munca. Imaginea orasului, la intrarea in acesta este trista. Acolo trebuie ras tot sa ramana spatiu deschis pentru oricine vrea sa deschida ceva. Numai sa nu fie "prea mari taxele" care se stabilesc de stim noi cine.... Banii trebuie sa circule in buzunarele unora se pare ca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uuuuups! Ai nimerit-o! Am auzit sibeu de la diversi oameni care au vrut sa investeasca in zlatna. Doar ca primarul cerea 30 - 40% din valoarea care vroiau sa o investeasca. Sau daca erau proiecte europene, primarul ar fi cerut jumatate. Dar sunt oamenii nebuni, asa e, dnu Puiulet? in 20 de ani, sa nu aduci tu o firma care sa faca cateva sute de locuri de munca?????????

      Ștergere
  11. In alta ordine de ideei, atata tot il ridicati pe primarul in slavi cu experienta lui. Are experienta la furat numai si la deturnat banul public. Atat!!! Experienta o au oamenii care sunt in spatele primarului, cei care isi fac treaba din primarie. Aicea, exclud consilierii, aia sunt doar marionetele primarului, complicii deturnarii banilor nostrii si a celor eueopeni.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sper ca locuitorii orasului si a satelor apartinatoare sa nu se lase influentati de "Parearea ta" si sa fie suficient de isteti pentru a realiza ca totul se rezuma la un singur cuvant si anume POLITICA. Imi pastrez restul comentariului pana la aflarea rezultatelor finale.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu e nevoie de aprobarea primarului sa se investeasca in Zlatna. Orice hotarare, de concesionare a unui spatiu sau orice alta problema, o poate initia si un consilier local. Si banuiesc ca aveti probe cand spuneti cat a luat primarul? Sau nu aveti? Zice lumea, nu? Pe pod in centru? Complici la deturnari de fonduri? Aveti aceleasi probe? Dovezi, acte... Sunt satul de habarnisti. Tot ce nu s-a demolat la intrarea in Zlatna e privat, pt ca onor defunctul Ampelum, cu ultima suflare, a mai vandut imobile, cat a putut. Inclusiv drumul catre horn, asta doar ca sa stii, ca poate iar revii cu cine stie ce ineptii. Vrei sa iti spun si de varianta sau te interesezi tu?

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am crezut că eşti un om mincinos.Mergi la primărie şi interesează-te care sunt proiectele introduse de Emil Buciuman şi de Racz Ieno.Probabil ai uitat la cîte şedinţe de consiliu ai lipsit.Ai fost auzit de mai mulţi consiliei declarînd cu tărie că îţi vei da demisia dacă nu vei fi pus pe locul doi,pe lista de candidaţi ai PNL Zlatna.Mă numesc Emil Buciuman şi-mi pare rău că mi s-a adeverit ceea ce am simţit încă de acum patru ani.Îţi doresc succes în toate activităţile !

    RăspundețiȘtergere
  15. FORTZA ECHIPA P N L. ZLATNA SUCCES SILVIU POMORAN .! EU VOTEZ PENTRU A DOUA OARA DE OARE CE AM 24 DE ANI.SI TOT ASA O SA VOTEZ CA SI PRIM DATA TOT SILVIU PONORAN. DE CE NU VOTEZ PE AL-CINEVA .??? DA VA RASPUND CA EU NU VAD UN OM MAI CAPABIL CA SI SILVIU PONORAN ...ALEGEREA O FAC DUPA MINE CUM AS PUTE EU STA IN FATA UNEI MULTIMI LA 24 DE ANI SAU 30 SI CEVA CE SA LE SPUN EU CA IMI PLACE VIATA SI SUNT TANAR ...NU AM STATUT DE OM POLITIC SU CEVA DE GENU..!; inpotriva EL ARE SI EXPIERIENTA DE AFI PRIMA.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai tinere nu ma intereseaza cine esti, doar ma intereseaza unde muncesti?? Si cum crezi ca poti sa iti faci un rost in viata (o casa, o familie)???

    RăspundețiȘtergere
  17. Nenea Puiuleț junior, când ai devenit purtătorul de cuvânt al primarului?! Ți-a oferit un loc călduț și nu știi cum să-i mai mulțumești?!

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...