miercuri, 18 august 2010

Mai vreau o dată

Practic nu mă mai uit la talk-showuri de aproximativ 1 an şi jumătate. Nici înainte nu mă uitam prea des, însă mai prindeam câteva minute, îndeajuns ca să mă scârbesc.La ştiri nu mă mai uit de 6 luni. La ce să te uiţi: cum ne iau apele după ce am tăiat pădurea, cum ne mor copii când am distrus sistemul de sănătate, cum inculţii violează sau omoară la beutură când am distrus orice formă de educaţie. Nu am la ce să mă uit. Şi ştirile din sport, afară de cele de la TVR1, sunt despre orice în afară de sport. Pipiţe, maşini, beute. Am vrut să mă las şi de politică. Traseit politic am ajuns, zic eu că nu din vina mea. Toate partidele sunt la fel. Am vrut să fac multe şi am făcut extrem de puţine. Mai multe decât alţii. Măcar nu mă las purtat de val şi înţeleg ce se întâmplă. Am vrut să mă las pentru că am observat că sunt de unul singur în oraşul ăsta. Sunt mulţi care vor să facă ceva la nivel de teorie însă la partea practică sunt cel puţin corigenţi. Părerea mea e că dacă vrei ceva, te implici. Politic, apolitic sau în orice alt mod. Încă nu ştiu dacă eu merit Zlatna sau dacă Zlatna mă merită pe mine.Poate nu merit eu Zlatna sau poate Zlatna nu mă merită pe mine. Aşa că ne/îmi mai dau o şansă. Una singură. Voi mai încerca încă o dată.
Atunci, cred că nimeni nu va mai avea ce să-mi reproşeze. Într-un fel aş vrea să pierd ca să pot merge mai departe. Poate voi câştiga. Aici, a câştiga înseamnă să dezmorţeşti oamenii, să-i scoţi din monotonia zilei, să înţeleagă că nu e normal  nimic din ce se  întâmplă. Aici, a câştiga înseamnă să-i faci pe oameni să gândească.
Concluzia e că mai vreau o dată. Nu "măcar o dată" ci "ultima dată".


1 comentarii:

  1. Nu face fratioare.

    Asa a zis si tata in 1990 cand o cârcă de prieteni si de colegi saşi au tras de el "hai mâncaţiaş in Germanica sa vezi ce bine e acolo". A zis nu, el ramane aici sa cladeasca tarisoara, acum ca a picat comunismul si portile ne sunt deschise. Iaca-ta-l pensionar si fara bani de-un sac de ciment. El ii fan ciment si ar turna cu nemiluita. Sa vezi ce beciuri mi-a facut la Orasti. Buncar antiatomic, vorba lui.

    Am urmat eu. In 2005 am zis, gata cu ţara aceea Uălandă (vorba bunicii). Vin acasa sa dau o sansa tarisoarei. Dracu s-a gandit vreo clipa ca ea chiar nu-mi va da nici o sansa. Iata-ma dupa 5 ani cu 25 % taiati dintr-un salariu de bugetar, a carui "valoare" nu vrei s-o stii.

    Deci invata fratioare de la cei mai batrani si mai (a)fumaţi.

    Nu tu trebuie sa meriti Zlatna. Ci mai degraba Zlatna trebuie sa te merite pe tine. Zlatna, la fel ca si tara asta de mizerie este compusa din oameni. Fara oameni nu ar exista, asa cum nu exista de fapt pentru ca nu sunt oameni. Vezi? E un cerc vicios.

    Ma mai leaga si pe mine una-alta pe aici prin imprejurimi, ca altfel as trece apa 'ceea mare inot si nu m-as mai uita inapoi.

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...