joi, 19 aprilie 2012

Trupa Byron lansează LIVE Underground

Trupa byron este o trupă românească de rock alternativ apărută în peisajul autohton în anul 2006. Ca să citez Wikipedia (că o să-i placă lui Horică la maxim), rock-ul alternativ cântat de ei are diverse influenţe, în special blues, rock progresiv şi jazz. Toate cântecele sunt interpretate în limba engleză. E posibil să cunoaşteţi colaborările cu Alexandru Andrieş şi Paula Selling. Eu aşa am auzit de ei, cântând alături de Andrieş, “ Cea mai frumoasă zi”. Şi astăzi cred că a asculta piesa asta, înseamnă a fi contemporan cu muzică de calitate, cu inspiraţia adevărată, cu interpreţi extraordinari, cum mă simţeam atunci când îl ascultam pe Clapton cântând la MTV Unplugged.
Evident că am ales ca primă piesă “Cea mai frumoasă zi”, aşa ca să intraţi în atmosferă.



Băieţii au până acum trei albume scoase, cel de debut “Forbidden Drama” , lansat în anul 2007, apoi “A King of Alchemy (2009), culminând cu “Perfect” lansat în 2011, un album de cover-uri după piese româneşti, care e interpretat integral în limba română. Pe băieţi îi puteţi găsi pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook http://facebook.com/byronmusic.

Trupa byron recidivează în 2012, de data asta cu un album Live. Cu participarea HBO Romania, trupa prezintă înregistrarea unui concert inedit filmat în subteran la peste 100 de metri adâncime, (surpriză) în salina din Turda. Mi se pare o idee excelentă. Evenimentul de lansare a DVD-ului Live Underground va avea loc pe 3 mai 2012, începând cu ora 21:00, în clubul bucureştean The Silver Church. Membrii trupei byron vor cânta în două reprize, unplugged şi electric, iar concertul va fi însoţit de proiecţia unui documentar despre salina Turda prezentat şi narat de actorul Marius Florea Vizante.

Ca să nu plecaţi cu mâna goală (a se citi urechile goale) am mai ales o piesă din repertoriul lor, “ A poem without an End “. E despre Ea, mereu în mintea lui, de care nu poate să scape indiferent ce ar face. Ascultând piesa asta îmi imaginez o plimbare, pe înserat, într-un parc imens plin de mesteceni, cu actorul principal care nu poate scăpa de umbra lui. Sau, aceeaşi plimbare în care actorul e urmărit pe tot parcursul plimbării iar la sfârşit să descopere că, de fapt, cel care îl urmărea era de fapt el însuşi. Conform zicalei lui Sebi: “Degeaba fugi că tot de tine dai”.
 No, vă las cu byron şi nu uitaţi de 3 mai 2012, începând cu ora 21:00, în clubul bucureştean The Silver Church.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...