luni, 29 octombrie 2012

Festivalul Concurs de muzică folk "Ziua de Mâine"

Festivalul concurs de muzică folk "Ziua de Mâine" este la a VIII-a ediţie şi va avea loc la Alba Iulia în perioada 16-18 Noiembrie 2012.
Ca de obicei, în cadrul acestui festival, marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba, vor avea loc mai multe evenimente, de la spectacol de teatru, lansare de carte şi de albume folk, seri tematice gen: "Jazz-Folk" şi Seara "Cântecelor de Munte". Voi posta imediat ce aflu invitaţii speciali care vor încânta publicul în fiecare dintre cele 3 seri. Pot menţiona că vor cânta la Alba Iulia: Alexandru Andrieş, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Paula Seling, Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă, Ţapinarii etc.
Până una alta, mai jos am pus Regulamentul Festivalului, secţiunea Concurs.


REGULAMENT DE DESFĂŞURARE A
FESTIVALULUI - CONCURS DE MUZICĂ FOLK „ZIUA DE MÂINE”
EDIŢIA A VIII-A

  1. STRUCTURA CONCURSULUI
Festivalul concurs de muzică folk „Ziua de Mâine” se va desfăşura în perioada 16 – 18 noiembrie 2012, iar concursul din cadrul acestui eveniment va avea loc în zilele de 17 şi 18 noiembrie 2012.
Evenimentul este organizat de către Consiliul Judeţean Alba, deţinătorul mărcii înregistrate şi se va desfăşura  la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia - concursul, iar Gala laureaţilor la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.
Concursul se desfăşoară după cum urmează:
-          17 noiembrie 2012, ora 16.00 - concurs
-          18 noiembrie 2012, ora 19.00  - Gala Laureaţilor
Concurentul trebuie să prezinte două piese compoziţii proprii sau în primă audiţie. Versurile pot aparţine liricii universale sau naţionale, pot fi versuri proprii sau populare. Juriul va selecta un număr de 10 concurenţi (interpreţi, grupuri folk ) care vor participa la  concurs.
În cazuri excepţionale organizatorul îşi rezervă dreptul de a mări sau micşora numărul de participanţi la concurs conform cu ierarhia rezultată din etapa de preselecţie.

  1. CONDIŢIILE DE ÎNSCRIERE LA FESTIVALUL – CONCURS DE MUZICĂ FOLK „ZIUA DE MÂINE”
Se pot înscrie la concurs, în calitate de interpreţi, duete, grupuri folk, cei care îndeplinesc următoarele condiţii:
-          Vârsta maximă a concurenţilor este de 35 ani, excepţie fac grupurile, unde doar unul din  membri poate depăşi vârsta de 35 de ani.
-          nu au obţinut la nici o ediţie anterioară a Festivalului concurs de muzică folk „Ziua de Mâine”   premiul I
            Materialele transmise în vederea preselecţiei  constituie dosarul de înscriere şi nu sunt returnabile indiferent de admiterea lor în etapa finală.
            Piesele admise în concurs, cât şi  înregistrările video/audio din timpul concursului vor fi supuse unor contracte de editare şi cesionare neexclusivă de către organizator, în vederea producerii unui CD (material cu caracter strict promoţional).


  1. ETAPA DE PRESELECŢIE
Înscrierea se face pe baza „Formularului de înscriere” cu toate datele completate, însoţit de CV, copia cărţii de identitate şi de două piese în format MP3 trimise la Consiliul judeţean Alba prin email la adresa: folkalba@gmail.com, cel mai târziu până la data de 05.11.2012.
După etapa de preselecţie, organizatorii vor anunţa concurenţii rămaşi în concurs, cel mai târziu până la data de 12.11.2012.
Notă: Neîndeplinirea sau îndeplinirea incompletă a cerinţelor prezentate în capitolul Etapa de preselecţie dă dreptul organizatorilor de a refuza înscrierea.

  1. DESFĂŞURAREA CONCURSULUI
Concursul festivalului de muzică folk „Ziua de Mâine” se va desfăşura în perioada 17-18 noiembrie 2012, sub formă de spectacol.
Condiţiile de prezentare la această fază sunt următoarele:
-          interpreţii (grupurile) folk vor interpreta în concurs cele două piese transmise pentru preselecţie. Piesele vor fi interpretate LIVE
-          durata fiecărei piese nu trebuie să depăşească 5 minute
-          toate costurile legate de orchestraţii cad în sarcina concurenţilor
-          ordinea intrării în concurs se face prin tragere la sorţi şi nu poate fi supusă contestării.

  1. JURIUL FESTIVALULUI
Din juriu fac parte cantautori, reprezentanţi desemnaţi de partenerii media, realizatori radio-tv, ziarişti din presa muzicală, în proporţia stabilită de organizator.
Notarea pieselor se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special, imediat după interpretarea piesei în concurs. Centralizarea rezultatelor se va face de către juriu.
Deciziile finale ale juriului sunt definitive şi de necontestat.


  1. OBLIGAŢIILE CONCURENŢILOR
a)       Să respecte clauzele regulamentului festivalului.
b)       Să se prezinte la concurs, dacă a trecut de etapa de preselecţie.
c)       Să semneze contracte de cesionare neexclusivă a drepturilor de autor stabilite de organizator – conform Anexei nr.2, care face parte integrantă din prezentul regulament (Pentru concurenţii minori contractele de cesiune neexclusivă a drepturilor de autor se semnează de părinte sau tutore)
d)       Să semneze formularul de înscriere – Anexa nr.1, care face parte integrantă din prezentul regulament.
Orice abatere de la oricare dintre aceste obligaţii, duce automat la eliminarea din concurs, fără drept de apel.

  1. OBLIGAŢIILE ORGANIZATORULUI
a)       Organizează şi pune la dispoziţie sala de spectacole necesară desfăşurării concursului.
b)       Asigură buna desfăşurare a preselecţiei şi imparţialitatea acesteia.
c)       Acordă „Diplome de participare” pentru toţi concurenţii care intră în concurs.
d)       Cei 10 concurenţi rezultaţi în urma preselecţiei vor beneficia de cazare (în camere duble) şi masă, pentru ziua de 17 noiembrie 2012. Cheltuielile de transport vor fi suportate de fiecare concurent. Organizatorii nu asigură cazare, masă şi transport pentru părinţi şi însoţitori.
e)       Pentru data de 18 noiembrie 2012, masa şi cazarea vor fi asigurate doar premianţilor participanţi la  GALA LAUREAŢILOR, laureaţii având obligaţia să elibereze camerele, cel mai târziu în 19.11.2012, ora 10.00.
f)         Asigură următoarele premii:
Premiul I        1500 lei
Premiul II       1000 lei
Premiul III –   800 lei
Premiul special al Consiliului Judeţean Alba – 500 lei
Premiul de popularitate – 500 lei
Premiul Radio Reîntregirea – 300 lei
Premiul www.folkalba.ro.- regulamentul pentru obţinerea acestui premiu va fi disponibil pe site-ul www.folkalba.ro
Se vor oferi, pe lângă premiile în bani, trofee şi diplome.
Câştigătorul “Premiul I al festivalului-concurs de muzică folk “Ziua de Mâine” va deschide Gala recitalurilor din prima zi a ediţiei a IX-a.

Detalii suplimentare la tel. 0258813380, int.2221 sau 0735406441

3 comentarii:

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...