joi, 12 iunie 2014

C-aşa-i în tenis... în România

Motto: "Milă că suntem români".

În anul de referinţă 2008 Simona Halep câştiga titlul la Roland Garros, competiţia destinată juniorilor. Presa era în campanie electorală sau făcea bani de pe un investitor privat, gen RMGC (îmi cer scuze pentru cuvântul investitor, a se citi "Dricul Apusenilor"). Nici un articol, nimic. Linişte şi foarte linişte. Anul de referinţă 2014. Simona Halep ajunge în finala de la Roland Garros, susţinută de numeroşi români, de data aceasta la senioare. Politica însă s-a dezvoltat din anul 2008. Nu a mai rămas nimic sfânt, nimic care să nu poată fi comentat, bălăcărit, murdărit. Televiziunile (singura legătură cu ceea ce înseamnă o televiziune e că programele sunt difuzate la televizor), controlate politic în totalitate, s-au întrecut care pe care pentru a face audienţă. Pe jenantul Antena 3, măgarul de Gâdea striga : "Simona Halep umilită de fani băsişti". Pe I-Realitatea, Rareş Bogdan aproape plângea de emoţia momentului. Sunt sigur că toate televiziunile (emitentele de unde pe televizoare) au făcut la fel, dar nu am mai avut ficat să mă uit şi la restul. Zeci de articole, mii de comentari, Gabi Szabo (ce cauţi fato acolo?) era toată udă aşteptând-o pe Simona la avion, zeci de diplome, oameni politici înghesuiţi să bage un selfie (în româneşte poze de tip YOCU- adică "yo cu" cine o fi) cu tânăra noastră vedetă etc.
În acelaşi timp, junioarele noastre câştigau Roland Garros-ul. Câte ştiri aţi auzit? Sau Florin Mergea a ajuns în semifinale, la acelaşi turneu de Mare Şlem, în proba de dublu. Au bubuit canalele de ştiri, nu ?
Săraca Simona. Ce o fi în sufletul ei.
De ce nu se ridică Năstase sau Ţiriac să întrebe politicienii ce au făcut pentru sportul românesc, începând cu juniorii evident, să întrebe apoi presa cum a atacat politicienii atunci când aceştia nu au făcut ce trebuia? Sute de mii de români talentaţi aşteaptă o şansă. Câţiva dintre ei, după ani de sacrificiu şi resurse alocate, reuşesc. 

De ce nu ne ridicăm noi, fiecare în parte? A, am uitat. Suntem români, putem suporta multe!
Sursa foto aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...