miercuri, 5 august 2009

Sunt trist

Sunt trist.......sunt trist ca o piatră aruncată într-un lac de acumulare, sunt trist ca un brad într-o pădure de fag, sunt trist ca un tânăr în România. Sunt trist ca o moară de vânt fără vânt, ca o vâltoare fără apă, ca o moară fără grâu, sunt trist ca un tânăr fără ţară. Sunt trist că nu pot renunţa la toate ca să încerc să schimb universul, sunt trist că nu am curajul să spun tot timpul oamenilor în faţă tot timpul ceea ce gândesc, sunt trist pentru că sunt nevoit să fac politică. Sunt trist ca un nebun ce cântă din fluier, ca un orb care se uită la televizor, sunt trist ca un surd la concertul de Crăciun de la Viena. Sunt trist când oamenii mă mint în faţă, sunt trist când mă mint eu pe mine, şi mai trist când vă mint pe voi. Poate că mâine o să treacă. Până atunci....sunt trist.

3 comentarii:

  1. Fii serios, domle. Sunt simple iluzii false ce te incearca. Viata-i frumoasa. Incearca sa intorci textul tau pe dos si sa folosesti in loc de "trist", cuvantul "vesel" (e.g. sunt vesel ca o valtoare in care curge apa din belsug).

    Ne vedem vineri seara, radem un vinars cinstit si sa vezi ce ne trece.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt trist.......sunt trist ca o piatră aruncată într-un parbriz, sunt trist ca un brad fara scorbura, sunt trist ca unul ce a ramas in România. Sunt trist ca o moară de vânt cu vant prea puternic, ca o vâltoare cu apă murdara, ca grâul nedus la moară, sunt trist ca un tânăr fără...tânătă. Sunt trist, dar nu vreau să schimb universul, sunt trist că nu am curajul să spun tot timpul oamenilor în faţă ceea ce gândesc, nu sunt trist pentru că nu fac politică. Sunt trist ca unul care asculta un nebun cântănd din fluier, ca unul ce n-are televizor, sunt trist ca n-am fost la concertul de Crăciun de la Viena. Sunt trist când oamenii mă vorbesc pe la spate, sunt trist când sunt prins cu minciuna, şi mai trist că nu mai stiu ce sa scriu. Mi-a trecut deja. Nu mai sunt trist.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă nu ar exista tristeţea, ce am face în zilele în care nu suntem bucuroşi?

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...