luni, 23 noiembrie 2009

După 20 de ani

Sigur mai staţi pe la televizoare, să-l ascultaţi pe omul laptop, sau pe karatistul de Badea, eventual pe pelticul Cristoiu sau alţi mari analişti politici. Desigur că aţi prefera să staţi mai aproape de oamenii politici, cu o bâtă de baseball sau ceva contondent, dar fiind în România, aşteptăm trezirea poporului. De fapt spunem înainte de alegeri "Poporul român s-a deşteptat", iar după alegeri spunem că " Nu s-a schimbat nimic". Avem impresia, mai ales noi intelectualii că politica trebuie făcută altfel, mai îndreptată către nevoile de rând, mai umană, mai cu responsabilitate. Însă, NOI, nu ştim să evaluăm nevoile. NOI avem nevoie de cultură: teatru, poezie, cântec, evenimente, avem nevoie de parcuri şi spaţii de joacă pentru copii, avem nevoie să fim băgaţi în seamă. Însă altele sunt nevoile oamenilor de rând, ocupaţi şi ei să reziste în România, devenită ţara tuturor posibilităţilor. Şi o să dau un exemplu , cutremurător de altfel, cum se câştigă alegerile într-o secţie mică din oraşul Zlatna, o secţie "minoritară", de obicei cu voturile împărţite de pacheţele venite cu o zi, două înainte de votări. După cum probabil ştiţi, după închiderea combinatului, mulţi ţigani (cuvânt corect, la auzirea căruia nu se supără) s-au reprofilat pe tăierea fierului beton , scos cu barosul din stâlpii de beton rămaşi încă în picioare, sau diverse săpături după rămăşiţele procesului tehnologic, în speţă zgură bogată în cupru. Ei bine, speculând dezastrul acestei ţări, unde numeroşi locuitori de drept, votanţi, abia trăiesc de pe o zi pe alta, nu a fost nevoie să le promită şcoli, integrare, acces la servicii de sănătate, locuri de muncă. Nu. Pacheţelul de cu o zi două înainte de votări nu le va ajunge decât pentru aceea seară. Aşa că PARTIDUL, prim reprezentantul lui cel dintâi din urbe le-a promis " CĂ-I LASĂ SĂ SAPE ÎNTRE GUNOAIELE " aruncate după ecologizarea fostei uzini. Numai noi mai visăm atât de frumos la viitorul acestei ţări, la "trecutu-i mare, mare viitor." EI, printre care şi câţiva prieteni de-ai mei, se gândesc doar ce să pună pe masă MÂINE! Am să mă duc la vot totuşi, în turul 2. Am văzut spectrul lui Iliescu, rânjind în spatele prezidenţiabilului Geoană. Criminalul ăla rânjea la noi. Mă duc, votez Băsescu şi aştept dictatura să fug din ţară. Norvegia, ţine-te bine!

3 comentarii:

  1. Pai oricum nu mai aveai ce cauta pe sus daca votai altfel. Nimic nu se schimba, indiferent de ce anume votezi. Doar ca foamea clicii din spatele lui Geoana pare sa fie mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. esti mult mai urmarit decat crezi :))) salutari si numa bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. aaa si in legatura cu ''mesaju'' tau :) fuji cat vez cu ochii! :) cum am fugit si eu! ii mai bine, oameni mai citavi, mai educati... talhari sunt peste tot! dar in romania se fac bine vazuti.... oricum sa stii ca prin alte tari romanii s-au inghesuit sa mearga la vot, prin locuri special amenajate pt ei, desi cred ca mai mult de 50 la suta din care au plecat nu s-au mai intors in romania decat asa sa mai vada in concediu o bucata de munte, ca-i drept, munte ca la noi... pacat ca nu se prea are grija de el! dar pt asta sunteti voi acolo sa datz cu pumnu' in masa. ca daca nu voi, atunci cine? :)

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...