marți, 16 octombrie 2012

O mică parte din Târgul de la Negreni

Pentru cine nu ştie, Târgul de la Negreni, desfăşurat tradiţional în al doilea week-end din luna octombrie, e un mega-târg de vechituri. Ca să vă faceţi o idee, vă trebuie aproximativ 3 ore doar ca să realizaţi că vă trebuie cel puţin 3 zile să puteţi vedea tot. Şi ca să vă faceţi o idee cam pe unde sunt hainele, unde antichităţile şi bineînţeles, micii şi grătarele. Dacă nu ai o listă bine stabilită te pierzi, ba între milioanele de haine, de la polare, costume, curele, echipamente de motorişti etc. sau între sutele de antichităţi, bijuterii, mobilă pictată sau nu.
Negreniul e un sat la 76 de km de Cluj, către Oradea, imediat după Ciucea. Satul nu face faţă la afluxul de vizitatori, decât deschizând porţile, unde intră la grămadă maşinile, contra unui preţ modic de 10 lei. Despre acest târg o să mai scriu într-o postare viitoare, acum  vreau să scriu doar despre o parte din toată această aventură. 
Am câteva discuri de vinil de când eram copil, cu Cenaclul Flacăra, cu poveşti, şi mi-am propus, ca în viitor să îmi iau un pick-up. Îmi place cum sună. Aşa că , după ce am primit cadou câteva discuri cu AC/DC şi Black Sabbath, m-am gândit să îmi măresc colecţia. Am cumpărat un Rolling Stones, un Phoenix, apoi am dat de o tarabă mare, unde omul avea discurile pe listă,  numerotate, etichetate. Profesionist. Găsesc, un Alifantis plus Florian Pittis. Îmi zic, discul e din '86, material de colecţie, hai să-l cumpăr. Şi se apucă omul de căutat, de zău că se meritau cei 20 de lei, valoarea discului pe piaţa liberă. Şi caută, caută, cu tot cu etichetarea lui şi nu găseşte. Şi se apucă din nou. Plec în disperare către alte tarabe şi mă întorc după 15 minute. Omul, tot transpirat, îl găsise.
Mă uit atent şi piesele erau Imn -Trăiască tricolorul, alte două cântece plus "Un singur legământ cu ţara."
Socotesc în minte, 20 lei, hmmm, hmmmm (apropo după 5 minute am cumpărat un Dire Straits, original Vertigo la acelaşi preţ) şi plec, nu înainte de a mă scuza: "căutam altceva". Voi ce a-ţi fi făcut?
Sursa foto aici.

1 comentarii:

  1. fain targul asta. drept sa spun nu am auzit pana acum de el. asta e, cat traiesti inveti cate ceva. niste poze, poate?

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...