vineri, 30 noiembrie 2012

Referendum - 9 Decembrie.

Referendum - celălalt referendum


Da, nu e vorba de referendumul pentru demiterea preşedintelui, ci despre celălalt referendum, organizat în 35 de localităţi din judeţul Alba, sprijinit de Primăriile în cauză, la care locuitorii sunt invitaţi să răspundă la parşiva întrebare: „Sunteţi de acord cu repornirea mineritului în Munţii Apuseni şi a exploatării de la Roşia Montană? Deci, să fie clar, nu doar despre repornirea mineritului este vorba, ci despre activităţile unei companii private care trebuie să pornească neapărat.
Acum , având în vedere că nu toţi suntem proşti şi am aflat că acest referendum nu are nici o implicaţie legislativă, adică chiar dacă se prezintă la vot toţi cei înscrişi pe listele electorale şi toţi răspund la această întrebare cu DA, tot nu se va reporni mineritul, întrebarea care se pune, întrebarea raţională, este: “De ce?”.
De ce se mai organizează aceste referendum?  De unde sunt bani pentru organizarea lui? La a doua întrebare, e mai uşor de răspuns. Odată, bani sunt din buzunarul nostru. Adică din bugetul prea-onoratului Judeţ Alba. Adică din buzunarului zlătneanului, ocnamureşeanului, abrudeanului etc.  Mai precis e vorba de un mărunţiş de 300.000 lei, bani noi. Şi cum să nu fie bani când, după anunţarea că acest referendum se va organiza, acţiunile Gabriel Resources (RMGC) au crescut, totalul câştigurilor acţionarilor fiind undeva în jurul sumei de 2,5 milioane dolari.
Revin la întrebarea iniţială, de ce? De ce se mai organizează acest referendum? Să aflăm care este părerea noastră, a muritorilor de rând? Înlocuieşte părerea noastră, chiar şi majoritară, reglementările legate de protecţia mediului, de exemplu?
Cea mai mare greşeală ar fi să credeţi că îi pasă cuiva. Fie că eşti din Roşia Montană sau Ocna Mureş, în stimabilul fund îi doare pe toţi.
Răspunsul prieteni e foarte clar şi aici trebuie să subscriu părerii celor de la Fundaţia Culturală Roşia Montană: “Asemenea rezultate vor fi folosite pentru a face presiuni asupra structurilor politice noi alese în vederea modificării sau a abrogării de legi care să faciliteze demararea proiectelor de exploatare minieră la suprafaţă, ocolind legislaţia naţională şi europeană concepută pentru a proteja mediul şi patrimoniul României.”.
Exact.
Din acest punct de vedere au fost făcute şi sondaje de către un institut apreciat ( plătite de RMGC), înainte de începerea campaniei electorale, pentru a afla cei mai bine poziţionaţi candidaţi, nu de alta dar trebuie trimise anumite sponsorizări către anumite destinaţii. Acum 4 ani erau mai mulţi bani, au fost trimise “sponsorizări” către TOATE destinaţiile. Dacă înţelegeţi ce vreau să spun.
Deci, dragul meu votant, aşa cum te-ai obişnuit, părerea ta nu va conta. Votul tău nu v-a schimba nimic. Doar vei fi folosit, împreună cu conjudeţeni  tăi, ca şi masă de manevră a RMGC.
E greu de crezut că se vor prezenta la vot 50% +1 din cei înscrişi în listele electorale. Nu a reuşit USL-ul când era pe val şi Băsescu sub cal, ca să mă exprim aşa. Din acest motiv, dragii mei, vedeţi toate gardurile din judeţ lipite cu afişe, bannere peste tot, şi tot din acest motiv, referendumul este organizat în aceaşi dată cu alegerile parlamentare. Doar, doar. Dar după cum v-am spus, idea principală nu este validarea acestui referendum, ci specularea numărului de votanţi în favoarea RMGC. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine.
Ca să închei, ce s-a întâmplat în urma referendumului privind reducerea numărului de parlamentari la maxim 300? Referendum cu o participare la vot de 50,95% prin care 88,84 % dintre cei prezenţi, adică peste 7.7630.000 de români, au fost de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maxim  300. Referendum care a fost validat.
Aud?
Îmi veţi răspunde: „Nimic”.
Greşiţi, dragii mei. După alegerile din 9 decembrie vom avea nu 471 de parlamentari, ci  mai mulţi, undeva în jurul cifrei de 530. Ce părere aveţi?

MOTTO. Nu uitaţi: „Mai repede găseşti fier fără pete de rugină, decât AUR fără pete de sudoare şi SÂNGE”.

P.S. Acest text este scris de un om care sprijină şi care este de acord cu crearea de locuri de muncă. Dar nu cu orice preţ.
      Acest text este scris de un om care va fi catalogat fals patriot, interesat, plătit de diverse companii străine, răuvoitor, indiferent la problemele oamenilor, instigator etc.
 

9 comentarii:

  1. Fii corect mai Acsante !: „Sunteţi de acord cu repornirea ,mineritului în Munţii Apuseni şi a exploatării "CU CIANURI" de la Roşia Montană?"

    RăspundețiȘtergere
  2. "adică peste 7.7630.000 de români, au fost de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maxim 300. Referendum care a fost validat."

    In aceleasi coinditii, la acelasi ascor, referendumul care spunea ca presedintele e demis, NU a fost validat ! Cand esti tu de fapt corect Acsante ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O mica nedumerire: in cazul referendumului pt reducerea parlamentarilor 50% = 7.763.000 de votanti. Dupa cativa ani( cu populatia in scadere) 50% = 8.200.000 votanti.
      Mai intelege cineva ceva?
      N-am nimic impotriva mineritului. Ba chiar consider ca a fost nedrept sa fie inchise atatea mine, dar nu cu orice pret!
      Daca am exploata Rosia Montana, chiar si cu cianuri, dar am face asta pt noi, sa iesim din criza, atunci hai sa o facem! Dar sa o facem pt americani, sa fim Angola 2, sa ne nenorocim pt bunastarea altora... NU! NU si NU!!!

      Ștergere
  3. De obicei nu raspund la oameni care nu au curajul sa-si dea numele, dar hai fie. Referendumul privind refucerea numarului de parlamentari a fost validat pt ca s-au prezentat la vot mai mult de 50 la suta din cei inscrisi pe listele electorale. Spre deosebire de celalalt. Ok?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am intrebat cand esti corect, atat!
    Te vezi ? Vai tie !
    CIANURI Corp !
    Promotorul mortii in Apuseni !
    Ca sa ce mai ? Ca sa fii "consilier" ?
    Consilier pe CE? Pe cum sa faci un "refugiu" si sa-l folosesti drept cabana personala ?
    Nu-mi spune ce ai "creat" tu. Ti-ai facut cabana pentru curve, inclusiv menbrii Trascau Corp s-au simtit umiliti cand le-a fost interzis accesul la "refugiu" ca era ocupat de tine...
    Nu fi magar, oamenii te vad cum esti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc ca ati sosit la mine pe blog. Va asteptam! Doar atat puteti?
    Si vezi ca faceti niste confuzii de-a dreptul distractive. Faceti-va un pic de curat in ganduri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Discutiile anterioare sunt dispute personale care pot fi rezolvate in alt context. Si eu doresc redeschiderea mineritului in M-tii Apuseni dar nu de ORICINE si nu ORICUM.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai vad ca tre sa dam un singur raspuns la 2 intrebari ! eu sint de acord cu repornirea mineritului in Apuseni si cu inchiderea mineritului in Rosia, ca doar se poate face minerit si la Zlatna, nu? atunci cum poti raspounde o singura data la 2 intrebari? sau trebuie unanimitate? ce labari...

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut Axante
    Referitor la referendum,cei de la RMGC au dus
    o campanie agresiva de DEZINFORMARE a populatiei.
    Chiar si dupa referendum liderul sindicatului
    mincinos Cristian Albu spune ca ,,am obtinut o
    victorie zdrobitoare in favoarea RMGC,adica la
    Rosia Montana a fost cea mai mare prezenta la vot
    din judet peste 66%, din acestia 78% votand DA.
    Dar respectivul Albu uita sa ne spuna ca 80%
    din locuitorii Rosiei au plecat si-au vandut
    proprietatile la RMGC,deci 78% au votat da,dar
    dintr-un procent de 20% adica cei ramasi in Rosia
    In centrul motilor orasul Campeni 55%au votat NU
    Rezultatele referendumului pe localitati nu se
    cunosc nici acum,oare de ce institutia prefecturii le ascunde?! de ciuda ca a fost INVALIDAT,nu sunt publicate
    nicaieri,oare nu cumva este un NU MARE in toate
    localitatile din judet.Dezinformarea persista.
    te saluta Iulian

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...