marți, 10 noiembrie 2009

Prietenia

Ce e prietenia şi cum se întreţine? Cea mai cunoscută sintagmă, populară printre prietenii de pahar de prin crâşmele unde obişnuiam să-mi petrec ore bune din viaţa mea era că: prietenia se câştigă las un pahar şi se întreţine cu un butoi". Lichidul din interiorul recipientelor poate să difere. Dar nu asta e important, ci mesajul. Bineînţeles nu se vrea o definiţie, ci doar o interpretare a realităţii. Cine şi-a numărat vreodată prietenii? Adică să-ţi pui întrebarea: câţi prieteni am avut eu până acum? sau câţi prieteni am eu în prezent? Fără a divaga cu "prieteni adevăraţi" sau " prietenă adevărată"! Adică, cică, trebuie să faci compromisuri de un fel sau altul. Cu cât eşti mai comod, închis în tine, cu atât mai mult butoiul devine canistră, apoi sticlă de 2l şi în final pipetă. Există bineînţeles şi genul de prietenii găsite prin filme, băieţelul şi fetiţa care se cunosc de mici şi care cresc împreună, şi care se cunosc la perfecţie, fac lucruri împreună etc. Filmul se termină de obicei cam prin momentul în care băieţelul devine băiat şi fetiţa devine fată sau femeie şi strică toată prietenia cu o partidă sexuală, reuşită de altfel. Dhe el ştie ce-i place ei, şi ea ştie cum...Nu mai continui. Clar atracţia sexuală este duşmanul prrieteniei! Ca idee, tre să-ţi găseşti prieteni bărbaţi sau femei urâte! Glumeam dar dacă vrei să nu fii "înşelat" în prietenie, trebuie să urmezi codul nescris al alegerilor. Ce bine e să vorbeşti tâmpenii!!! Îmi lipsea. Pentru mine prietenia e ca o cursă de maraton, cu obstacole, probă neinclusă în nici o disciplină olimpică.
E maraton, pentru că nu se termină decât la finalul finalului, şi de ce e cu obstacole lesne de înţeles. Premiile sunt multiple. Câteodată te depăşesc unii, alegi: alergi să-i ajungi sau îi laşi înainte. Câteodată, depăşeşti tu pe alţii: mergi înainte sau îi laşi să te ajungă. Sau simulezi. Simulezi că vrei să-i ajungi, simulezi că vrei să-i laşi să te ajungă etc. Ideea de bază e că oricum trebuie să ai cu cine să alergi, că restul deciziilor le iei pe parcurs. Dacă nu participi, nu ai cum să iei aceste decizii. Implicare, compromis sunt câteva lucruri care dau dimensiunea prieteniei. Diversele constrângeri? Clar. Fac compromisiuri, câteodată sunt constrâns şi de multe ori constrâng, mă implic, şi de ce nu, simulez de multe ori. Dar am prieteni, nu mulţi, da cei mai buni. Pentru că mi i-am ALES eu.

1 comentarii:

  1. Testoase! Ce bine e sa vorbesti tampenii, chiar iti lipsea?

    Mie de chiar imi lipseste un botoi cu ceva fluid (de preferinta lichid) pus intre noi fie la Alba Iulia la sfarsit de saptamana, fie in varful muntelui Dambaului, unde Testos mai stie cand si cum voi mai ajunge.

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...