joi, 20 mai 2010

Zbor

Zbor ca un picur desprins din măreţia cerului prea înalt; cel puţin mie mi se pare că zbor. Ceilalţi, desigur, contemplă căderea. Mă întreb dacă toată această plăsmuire din care am apărut  este doar o conspiraţie mondială pentru ca eu să devin strop? Când, din viteză, am să pleznesc apa unei biete bălţi şi apoi am să mă scufund, iar după aceea, fără nici o explicaţie fizică, să salt înapoi, tras de un fir nevăzut, de parcă mi-ar fi dor de cerul pe care nu de mult l-am părăsit? A-ţi  vizualizat imaginea? Imaginaţi-vă apoi, lângă aceea baltă, un copil cu gura căscată care tocmai încerca proprietăţile noului ceas cu melodii , folosind teorema lui Arhimede, pe care avea să o înveţe şi apoi la fel de repede să o uite, abia peste câţiva ani! A-ţi vizualizat imaginea? Dacă da, bucuraţi-vă. Previziunile meteo spun că  mâine  plouă. Bălţi vor fi destule. Ceasuri berechet. Oare vom mai găsi copiii din noi?

9 comentarii:

  1. Scuze scuze ca am facut sau fac din nou pe desteptul. Mi-a fugit din nou mintea la rapoartele de tura a la Trascau-Zlatna. Zau, ai avut si ai o influenta mare asupra tovarasilor din organizatie.

    ...vorba unui batran de la Posaga 'ma copile, tu cum stii face lucruri rele, din acelea bune nu stii face?' La fel, ai insuflat dragoste de munte si poteci. Unii au inteles intr-un fel aceasta dragoste, altii intr-un cu totul alt fel. Au fost proteste de tip Phillipe sau Fred :)) "Ca huoooo, ne la oi ma satean infumurat ce esti (adica eu), la noi se vorbeste limba Trascau-Zlatna; Zlatna nu-i in Uniunea Europeana si in consecinta scriem rapoartele de tura ca atare, da?" "Bine tu" am zis.

    Dar zau, uite incearca sa insufli si acest stil epic cu care scri atat de gingas pe blog. As vrea sa vad un viitor raport de tura elaborat de Măţăgău sau Sandu sa vad ce au invatat mai nou de la tovarasul lor mai mare, sau de cand cu Plus Noi.

    Helăăăăău, poezie, băieţi, da?

    Nu "...am fost la Dambau, am fript o treaba, ne-am râs, am cantat ceva, ne-am imbetat apoi am coborat la Dna Ana draga"

    Pupa mare,

    Brad

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana la d-na Ana draga! Ca aci' ii bai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Zbor (varianta mucalita)

    Data desfăşurării turei: acum
    Obiective: sa ajungem la Saruni... s-om mai vedea. Precis ajungem la Saruni
    Participanţi: multi, nenumarati
    Raportul amănunţit al turei:

    Ajung primul deasupra Saruniului. Pana vin si picurii din Cluj, stau. La o bere credeati, pai cum: m-as fi... diluat. Sosesc ”clujenii”. Schimbam cateva impresii de genu’ ”ba, l-ai vazut pe Zoli cu pretena?” sau ”am fost acolo cand cluju’ o castigat campionatu’ ”, apoi ne luam la intrecere: care ajunge mai repede la Saruni. Si cadem si cadem... In tot acest timp...cadem. Imi zice unu’ c-o fost saptamana trecuta pe un geam, la ceva club, unde erau niste baieti care cantau ceva la chitara. Din cauza lor o intrat in rezonanta geamul si-o cazut de s-onprastiat peste tot.
    Zbang. M-am lovit de goretexu’ lui Axante. Colegul: zbang, de chelia lui Nea Fane. Altul... nu zbang ci baldabac, in berea lui Beni. Ati (conform DEX) vizualizat imaginea?
    Imaginaţi-vă apoi toti cei de la Saruni sunt niste copii ce pot sa stea la bere... dupa ce-si termina treaba. Buna treaba si cu refugiu’ asta. Si nici nu se plictisesc sa mearga acolo in fiecare saptamana.
    Previziunile meteo spun ca maine ploua... sau nu. Picuri sau soare, Saruniul e tot acolo. Ei vor fi tot acolo. Da’ bere?
    Remarcatii turei: picur 1 – ptr ca a fost primul
    Picuru’ din berea lui Beni - fericitul

    RăspundețiȘtergere
  4. Placut mult partea cu picurii care se intalnesc deasupra Saruniului: Zlatna, Cluj, picuri de Oradea, Cisnadie,Oiejdea,Miraslau zdrang, nu mai stiu ce sunt, picur sau om? Copil am fost. Pot sa fiu bere? Sau alta intrebare: Am oare dreptul si eu la o bere? Imi "picura" din gura saliva,numai cand ma gandesc! Partea cu chitara, geamul o iau ca un preludiu la ceva care ar fi trebuit sa urmeze si, din diverse motive, nu a mai urmat.Insa cu acuzele cum ca petrecem fiecare saptamana la Saruni, chiar nu inteleg. Sunt unii care ar merge in fiecare zi acolo, picuri sau oameni. Alti si-ar dori sa mearga macar in fiecare saptamana, da trebuie sa mearga si in alte parti, de exemplu sa caute pesteri. Poate face cineva ceva poze prin ele.
    In legatura cu greselile gramaticale (desi DEX-ul s-a schimbat de vreo 3 ori de cand am binevoit sa termin scoala), no comment, acolo e specialist Traian, asa ca faceti schimb de link-uri cu blogurile personale. Finu'

    RăspundețiȘtergere
  5. Fain ... sa fi picur de apa sau picur de bere ... cel mai naspa ar fi sa fi picur de tigare ... ca te trag toti in piept ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Matagau stie sa scrie?

    RăspundețiȘtergere
  7. De fapt cu Traian, Traian Brad (altul decat personajul din seria cu ardelenii din America) am io treaba. Ie, stiu ca insisti cu dragostea fata de Mozart si Strauss, atunci am fi platit parcarea by default, in loc sa punem avariile ca ”stam numa’ 2 min”. Dar oare ti-ar fi placut sa aiba sunca ar fi avut acelas’ gust peste tot? Cand manci clisa cu ceapa te uiti cat colesterol contine?
    Preferi standardul UE, sau individualitatea? Si inca nici nu te-am intrebat daca ai bani de parmezanu’ lor. Asa e si scrisu’: e plin de ”inaltele sfere ale expesivitatii, elevarii si metaforelor”, dar la un Creanga sau un Urmuz, mai rar gasesti potriveala. Prea ”grea” comparatia? Atunci e si mai simplu: tocmai felu’ (era sa zic stil) ala de exprimare ii scotea din tot bla-bla-ul ce ne sufoca. Tocmai crudul, brutul, ”din-topor”-ul asta e de remarcat. Problema nu e ca exista manele, problema e ca exista peste tot.
    Si... cine n-o beut la Dambau, sa dea cu chiatra.

    RăspundețiȘtergere
  8. UPS! Numa ce-am dat SEND, arunc un ochi la TV, vad emisiune despre traditii, foto, mancare, indivualitate - identitate cum spuneam (TVR2, Lumea de aproape - sambata, 22 mai) si ce vad: mancarea traditionala, pui, tocanitza, tigaie, foc de lemne, ceapa, borcan de smantana, stergar, lingura de lemn si... 2 fructe de Avogado. Pan' am scris au folosit si Lime deja.
    Binie-i amu' ma Traiane, ce or ... zapacit traditiile?

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...