luni, 18 octombrie 2010

Studenţie (1)-Buda

Postare interzisă minorilor sub 12 ani fără acordul părinţilor.

"Slavă ţie studenţie..". Aşa cum am promis aseară, am să încep să scriu câte o poveste din facultate. Povestea în sine nu e neapărat crocantă, dar a fost de neuitat, în sensul că nu am uitat-o. Şi asta înseamnă ceva. Şi în continuare, primul episod...............Buda.
În facultate, am stat la un moment dat în căminul 1- Haşdeu, cu pile, pentru că noi, cei de la ISE, nu aveam cămine ale facultăţii. În vremea aceea. Mă duceam la budă tot la etajul 2, la etajul nostru erau cazate şi nişte animale de alea care se urcă cu picioarele pe closet sau care pleacă acasă cu colacul din dotare.
Şi în budă ce faci până îţi vine? Citeşti. Şi dacă nu ţi-ai adus cu tine, citeşti de pe pereţi. Aia de la etajul 2 or fi fost mai intelectuali. Şi ce scria într-o bună dimineaţă? Lume, fii pregătită!

"Voi acei ce staţi pe budă
Şi alene vă căcaţi
Băgaţi degetele-n gură
Pe pereţi să nu mai daţi!"

Bhă, omul avea dreptate.
Vacanţă, mă duc pe acasă, pe atunci aveam vreme să mă plictisesc. Revin după 2 săptămâni şi inevitabil, mă scapă la budă. Aleg, bineînţeles aceeaşi budă şi când colo, surpriză: venise completarea. Vă las să savuraţi versurile cu promisiunea că va urma episodul 2.

"Tu poet necunoscut
Pe măta în cur să o fut
Când mai vii pe la closet,
Cacă-te, nu fi poet!".

5 comentarii:

  1. Ce bine ca ai intrat in randul poetilor....

    RăspundețiȘtergere
  2. Axante a scris pana si acele versuri. Era un poiet inca de pe vremea aceea, cu toate ca ISE-ul nu prea are/avea de a face cu literatura in versuri. Eu unul i-am recunoscut stilul, cararile rimei si caldura de printre randuri. Da-mi orice poezie, scrisa in orice epoca, si iti voi spune imediat daca e a lui Axante sau nu. Asteptam episodul cu numarul 2.

    RăspundețiȘtergere
  3. De scris, nu le-am scris eu. Poate le-am inspirat, desi nici macar in vremea aceea nu ma stergeam cu degetele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am fost si io acolo...doar ca n-am memorat versurile :)

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...