vineri, 29 aprilie 2011

Nu ne păcăliţi domnu' Boc!

Şi îmi cer scuze pentru cuvântul domnu'.
Aţi auzit cumva de programul "Dezvoltarea retelei nationale de camine pentru persoane varstnice"? La prima vedere pare un gest minunat şi salvator al guvernului micului Muc, care doreşte să salveze personalul fostelor spitale din ţara nimănui, denumită în continuare România. Şi de asemenea, să găsească adăpost pentru bătrânii noştrii. Dar cum nimeni nu crede că acest guvern are vreun interes să salveze pe cineva sau să creeze cu adevărat ceva util, am săpat un pic mai adânc. Acest program atât de pompos denumit, vine imediat după decizia lui "Ciki" Attila, ministrul sănătăţii cu "s" mic,  de a desfiinţa o grămadă de spitale din România, fără un răspuns la întrebarea ce fac bolnavii sau personalul din respectivele spitale. Spitale desfiinţate mai peste tot , în afara judeţelor cu populaţie preponderent maghiară, dar asta e altă discuţie. Cum eu nu am nimic cu prietenii maghiari, revin la subiect. Omul, în speţă Ciki, s-a gândit el să dea Ordonanţa sau Hotărîrea de Guvern, în cârdăşie cu vremelnicul prim ministru, guvernul şi partidele de la guvernare, însă problema e că în legea spitalelor se specifică: spitalele nu pot fi închise decât cu acordul consiilor locale de care aparţin. Deci bai. Să recapitulez: scot hotărâre de guvern, taie finanţarea spitalelor de pe lista neagră prin Casa de Asigurări de Sănătate, dar îi încurcă hotârârile de Consiliul Local. Aşa că, trebuie cumva să convingă oamenii, în speţă consilierii, să voteze desfiinţarea spitalelor. Cum să facă asta? 1. Presiuni politice, promisiuni fără nici o garanţie sau 2) fiţi foarte atenţi: crearea unui program naţional de cămine de bătrâni, care să funcţioneze cu finanţare de la Guvern, pe o perioadă de 33 de luni minim, pe structura fostelor spitale, cu o singură mare condiţie, stipulată în  ghidul de finanţare: ca şi condiţie de eligibilitate, primul document necesar pentru obţinerea finanţării este, surpriză: Hotărârea de Consiliu Local prin care se desfiinţează spitalul din localitate. Ne crezi proşti Ciki? Ne crezi proşti Muc cel mic? Aştept să îmi ascultaţi telefoanele, nu de alta dar să vă pot spune ce simt pentru voi.

Ştiţi ce înseamnă asta, nu? Premeditare. Programul ăsta cu crearea căminelor de bătrâni e de fapt  o modalitate de a prostii oamenii ca să uite de închiderea spitalelor. Să nu cumva să faceţi greşeala să credeţi că lucrurile se întâmplă fără intenţie. Totul e intenţionat. Vor urma spitalele private şi dezvoltarea servicilor medicale de urgenţă cu finaţare privată. Pentru că bolnavii rămân bolnavi. 
Ne auzi Boc? Nu suntem proştii tăi. Suntem cu ochii pe tine. Ştiu că ţara ne vrea proşti, de aceea distrugeţi şi învăţământului românesc. Dar mai durează. Tu nu o să mai apuci să-i conduci pe "proştii" ăia. La anu' te întorci unde îţi e locul. La a fi căpuşă pe un serviciu liniştit şi plătit de Stat. Drum bun, cale bătută, cin' te prinde.......


3 comentarii:

  1. Ce-ai ma cu dom' primar?! L-am auzit la radio pe dom' primar cum ca vrea sa taie de la bietii bugetari si sa le de-a banii inapoi celor care i-au investit la FNI. Bietii oameni, la aia nu te gandesti?

    Dar cu vitica mea cum ramane, dom' primar?! Cum care? Aia depusa in "cur la Stoica" - vorba bunicii. Invreme ce pedelisti de-ai vostri (N. Furdui Iancu) carau banii cu sacii tot a treia zi, altii stand la cozi prin Baciu nu au mai apucat sa ia nimica dupa cele trei luni.

    RăspundețiȘtergere
  2. deci imi vine in minte una de la bibi citire: nu ne suparati primarul... c-asta nu-i de suparat, ca daca se enerveaza, nimic nu mai astfalteaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adriane.... nu stiu dacă mai are curajul să vină între oameni acest "paria" pe nume destul de mic ca si el BOC, cine îl mai primeşte în societate este de-a dreptul un trădător şi un impostor...sincer să ajungă la o lungime de braţ al meu ..sincer, dar sincer i-aş lua "faţa" până să se trezească SPP-ul ar fi oale şi ulcele... sunt mâhnit de-a dreptul şi nu mi-ar fi greu să-i fac "apa" ca la cea mai urată gâdiganie care ameninţă omenirea şi orânduirea socială ... am ajuns în pragul de a regreta pe Ceauşescu "Dumnezeu să-l ierte!", ne-am bucurat atunci de izbânda noastră... dar, uite unde s-a ajuns... nici un politician nu a fost bun de la revoluţie (aşa zisa revoluţie) dar acesti impostori si asasini ai neamului trebuie stârpiţi, au creat un genocid spiritual, m-am nascut la Zlatna am trait acolo 23 de ani ..mi-am iubit ţara si neamul si obârşia şi,.. şi tot atât de mult acum le urăsc.. nu mai sunt speranţe, nu mai există nici măcar vreo scânteie de mai bine, dragi mei sunt pe piciorul de a părăsi ţara în care am crezut... sunt mâhnit... această întinare cu vorbe aievea (minciuni sfruntate) care face mai mult rău şi mai sunt încă mulţi, care îi cred, eu nu mai dau boi bani pe vorbele lor si de realizările lor... sincer dau dreptate si la oameni camicaze afgani..se lăfăie americani pe petrolul lor si ei suferă din plin .. este normal ca să răbufnească si ei...acum le dau dreptate, până acum i-am condamnat.. dar situaţia de aici este asemănătoare, deja, deja este creat precedentul... cu bine si la cât mai mulţi care vor fi in asentimentul nostru

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...