joi, 3 ianuarie 2013

Fotbal după o vreme...

Discutând despre fotbal în oraşul Zlatna, putem discuta despre orice eveniment care ar putea fi organizat în acest oraş. Organizarea unei "Cupe" de fotbal presupune resurse financiare destul de reduse, un număr redus de organizatori şi un număr destul de mare de participanţi. De ce a fost organizată mai des decât alte activităţi? Din două motive mari şi late: 1. există oameni pasionaţi şi 2. există un număr relativ mare de practicanţi.
De exemplu, dacă nu ar fi fost câţiva oameni, "Cupa Crăciunului" de anul trecut nu s-ar fi organizat.  A fost de ajuns ca doi tineri, Mihai Oană şi Nicku Mateş, la care s-au adăugat încă câţiva, să insiste. Nu e uşor să fii organizator. Nu prea primeşti laude. Doar critici. Majoritatea tinerilor cred că li se cuvine, în loc să se implice şi să pună mâna. Unul dintre ei striga după arbitrii:" ne-aţi furat de 4 ani încoace". Trist, nu? E Crăciunul, oameni buni, mai terminaţi.
Ca să revin, bugetul total al Cupei a fost cam aşa: 1200 lei strânşi de la participanţi (8 echipe de câte 10 oameni, a 15 lei de persoană), 600 lei strânşi de la Consilierii Locali (câte 50 lei de fiecare, 12 consilieri din 15 au crezut că această competiţie e importantă: Borza Iosif-Sivică, Puiuleţ Adrian, Teişan Sorin, Humaciu Paula, Nistor Emil, Demenic Daniel, Marius Doncuţ, Valentin Romoşan, Bunea Ioan, Clonţa Nicolae, Emil Buciuman şi Racz Jeno), 350 lei de la Sponsori Locali: SPONI SRL şi Laleaua SRL, plus o minge nou nouţă, la care se adaugă susţinerea tehnică a INFORESELF SRL, adică a lui Horică Fleşer. Ca şi cheltuieli, e foarte simplu: Premii în valoare de 1060 lei, câte o ladă de bere de echipă de 480 lei, Cupe de 218 lei, apă minerală de 62 lei, plata arbitrii 320 lei.
Ca şi concluzii: un buget de 2150 lei, 80 de participanţi şi peste 100 de spectatori, implicarea Consiliului Local şi al Primăriei, 3 firme care au susţinut competiţia şi o echipă de organizare de apx. 5 oameni.
Dacă lumea, implicit tinerii, s-ar implica mai des, mă întreb câte lucruri s-ar mai putea face în acest oraş.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...