marți, 15 ianuarie 2013

Poliţia din Zlatna -test

Părerea mea despre poliţie ,în general: Învechită, cu oameni prea puţin pregătiţi, cu tehnologie străveche şi aplicând metode învechite. Gen recrutare informatori de prin baruri şi urmărit oamenii care se urcă la volan băuţi. Când ai mai mare nevoie de ei, iai de unde nu-s. Când eram mai tânăr, una dintre distracţiile mele era să urmăresc oamenii cum se bat la discotecă. Nu am putut să nu observ atitudinea poliţiei care aştepta ca bătăuşii să se obosească ca să intervină.
Prin Zlatna oricum nu ai prea mare lucru de făcut: câte o spargere minoră, un furt de fier vechi, câte unul băut la volan.Ei bine, zilele trecute o bătrână de 85 de ani a fost găsită bătută măr şi legată în propria locuinţă, de către 3 tâlhari. Care au fost profesionişti nu glumă (dhe purtau cagulă) şi violenţi de mama focului, pentru generoasa pradă de 60 de lei şi un inel de aur, lăsând în casă nu mai puţin de 200 lei într-un portmoneu şi alte câteva inele de aur. Văd că nici cu bătaia nu au reuşit să rupă tăcerea bătrânei. Vorba aia, dacă eşti prost de mic, când eşti mare numa' te joci.
       Ei bine, a venit vremea Poliţiei Zlătnene să ne demonstreze de ce sunt în stare. Eu îl consider un test, deşi evident, era mult mai bine ca această tâlhărie să fie prevenită. Aşteptăm cu sufletul la gură arestarea infractorilor şi aruncarea lor după gratii. Personal, sunt curios dacă ei sunt din zonă sau nu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...