marți, 20 martie 2012

Şofer de Alba

Da, e o lungă istorie şi cred că sunt zeci sau sute de postări referitoare la acest subiect. Povestea a început atunci când am făcut şcoala de şoferi la Cluj-Napoca, student fiind. Când a auzit instructorul că sunt din Alba şi-a pus mâinile în cap. Da ce drac avem noi ăştia din Alba de speriem pe toată lumea?

1. Noi, şoferii de Alba, nu semnalizăm. A semnaliza arată intenţia. Adică viitoarea acţiune de a vira stânga sau dreapta. Chiar şi cei care semnalizează, foarte rar ce e drept, o fac doar atunci când virează pur şi simplu.
2. Noi, şoferii de Alba, nu ştim ce e ăla sens giratoriu, adică "rondobau". Nu pricepem care e treaba cu el şi ce trebuie să facem. Să-i lăsăm pe toţi să treacă? Să ne înfigem pe principiul care e mai tare sau care e primul? O mare nebuloasă, oricum ar fi.
3. Noi, şoferii de Alba, ne mişcăm greu. La semafoare, ori vorbim la telefon, ori ne gândim la mieii care s-au născut de curând, la nevasta gravidă şi cu pofte de acasă, la semifinala de la "Românii au talent", la meciul Steaua -Dinamo, oricum nu ne gândim să plecăm de pe loc atunci când semaforul binevoieşte să se facă verde. O facem de parcă toţi transportăm ouă şi ne e frică să nu le spargem.
4.Noi, şoferii de Alba, mai ales doamnele (trebuia să zic că mor dacă nu), mergem încet. Nu încet pardon, foarte încet. Adică dacă avem restricţie la 50, mergem cu 30, dacă avem la 90 mergem cu 50 şi multe, multe alte exemple. Eu înţeleg că trebuie să mergem preventiv, dar boii din trafic, aşezaţi regulamentar după respectivul autovehicul, nu o să  aibă răbdare la nesfârşit şi o să depăşească, indiferent unde se va întâmpla asta.
5. Noi, şoferii de Alba, ne-am montat proiectoare pe căruţa din dotare. Nu contează că afară e lună plină, dacă tot le avem, spargem retinele la fiecare măgar care vine din faţă.
6. Noi, şoferii de Alba, mergem cu faza scurtă până la aproximativ 2 metrii de maşina care vine din faţă. Apoi, le dăm faza lungă. Să stea domne' acasă, nu să umble pe şosele.

Ce spuneţi, mai adăugăm 7,8,9 şi 10?

Au mai scris despre subiect: Makavelis, DanCiulea, Bungust (de unde e şi poza de mai jos) şi DailyCotcodac.

11 comentarii:

  1. Nu se mai pun semne de incepator ,se dau numere de Alba si te fereste toata lumea :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Auzita de la un sofer de tir: "AB vine de la ATENTIE BOU!"

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Gresit! Semnalizam si cand nu trebuie
    2. Gresit din nou, noi l-am inventat, din cauza ca nu stim sa intram intr-o intersectie fara prioritate
    3. De miscat ne miscam greu... dar din cauza ca suntem ardeleni.
    4. Gresit! Mergem regulamentar :-)
    5. si 6. nu am intalnit asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  4. @dan ciulea -5 si 6 intalnit chiar duminica.
    @barba -ete misoginul AB si AV.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca se poate, ca exemplu cel mai bun e Kaufland, parcam pe drum sau sub semnul de oprirea interzisa ... bine ca ne place si la coltul intersectiei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunteti marunti ca si grisul. Voi nu a-ti condus in Arges. Aici e talpa tarii. Mai jos de atata nu se poate ajunge. Va spun ca am condus destul prin Alba. E vis acolo. O sa vedeti cand ajungeti pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. mai, ce sa spun, m-au uimit si pe mine niste prieteni din Sibiu care tot asa mi-au spus ca soferii din Alba sunt cei mai prosti.Cica si ei stiau asta de la parintii lor, deci "faima "ne-am castigat-o mai demult. ma, acuma de unde si pana unde, nu stiu, dar eu nu sunt de acord. ca peste tot sunt soferi buni si mai putin buni, atenti sau neatenti, si cateodata( in ultimul timp tot mai multi),idioti sau mai putin idioti. asa ca nu aveti dreptate mai aia care vorbiti de rau soferii din alba, huo,huo, avem de toate , ca peste tot in lume.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce la coltul strazi?? Am vazut in Alba cum intri, in fata la o florarie la 10 cm(sublinez cm) de trecerea de pietoni semaforizata un sofer care a oprit sa cumpere flori, dupa cateva clanxoane, pasagerul din dreapta a dat pornit avarile.

    RăspundețiȘtergere
  9. ma taceeeti ma...voi nu stiati ca in alba iulia s-a inventat manatu` carutei cu covrig, altii doar au venit cu niste ideei inovatoare precum inventia centurii de siguranta si cricul...lasa sa se invete si eu cu greul

    RăspundețiȘtergere
  10. Corect, pericole publice ;). Inca nu am intalnit exceptii ca sa-mi schimb parerea.

    RăspundețiȘtergere

Scrie aici. De bine, de rău, numa' scrie...